13 november 2023

Goed nieuws: meer leencapaciteit in 2024

Als het aan de minister van Wonen ligt, krijg je volgend jaar aanzienlijk meer hypotheekruimte wanneer je een energiezuinige woning koopt. En andersom: hoe lager het label, hoe minder je kunt lenen. Weer een extra reden om te kiezen voor nieuwbouw.

Goed nieuws: meer leencapaciteit in 2024

Nieuwbouw biedt kansen

Het komende jaar brengt niet alleen reguliere veranderingen voor huiseigenaren en -kopers met zich mee, maar de impact is groter dan ooit. Wanneer je vanaf volgend jaar investeert in een energiezuinig A++++ huis, opent zich een nieuwe deur naar mogelijkheden. Je kunt namelijk meer lenen in vergelijking met een woning met een lager energielabel, aangezien de maximale leencapaciteit wordt gekoppeld aan het energielabel. Dit betekent dat wonen in Waterzeil wellicht binnen handbereik ligt of zelfs verrassend haalbaar wordt.

Daarbij stijgt in 2024 de NHG-grens. In 2024 is het mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) af te sluiten voor woningen tot € 461.000.

Alleenstaand? Goed nieuws!

Vanaf volgend jaar kunnen alleenstaanden die kiezen voor een energiezuinige woning genieten van een hogere hypotheek. Hoeveel hoger, vraag je? Nou, je kunt maar liefst € 40.000,- extra lenen. En dat is nog niet alles. Als alleenstaande, met de wetenschap dat een eenpersoonshuishouden vaak lagere kosten met zich meebrengt, heb je ook recht op een extra € 16.000,- aan hypotheek.

Ben jij al klaar voor deze financiële voordelen? Wacht niet langer en meld je nu aan bij NEXTHome voor een speciale 2024-voorrangstoets! Maak gebruik van deze unieke kans om je droomwoning te realiseren.

Vragen?

Bij Dura Vermeer laten we je niet alleen, maar omringen we je met een toegewijd team. Onze financiële partner, NEXTHome, staat klaar om je te ondersteunen in het financieren en structureren van je hypotheek. Zij vertellen je graag meer over de aanstaande veranderingen vanaf 1 januari 2024. In een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een financiële coach van NEXTHome verken je uitgebreid de financiële mogelijkheden, bespreek je rentestrategieën voor je nieuwe hypotheek, overweeg je het behouden van je bestaande hypotheekrente en neem je de maandlasten onder de loep. Dit gesprek kan zowel digitaal als persoonlijk plaatsvinden. Bel of mail gerust voor een afspraak, want oriëntatie- of adviesgesprekken met NEXTHome zijn kosteloos en vrijblijvend. We zijn er om je te helpen.

NextHome

NextHome

Financiële coaches

Planning bouwwerkzaamheden

De bouw van Waterzeil start naar verwachting nog dit jaar. Neem snel een kijkje bij het beschikbare aanbod en creëer jouw droomwoning op maat. Dit is het moment om actie te ondernemen, want je hebt nu nog de kans om jouw wensen in de bouw te laten vervullen. Alle woningen worden opgeleverd inclusief keuken, badkamer en toilet, en beschikken over een privé parkeerplaats. Vind je hier jouw droomwoning?

Bekijk het actuele aanbod
Planning bouwwerkzaamheden