DUURZAAM WONEN

Door het gebruik van slimme installaties, zoals onder andere een bodemwarmtepomp, zonnepanelen, douche- en ventilatie-WTW zijn de woningen in Waterzeil comfortabel, energiezuinig én op de toekomst voorbereid. Lees hier alles over de duurzame woningen in Waterzeil en de bijbehorende voordelen.

DUURZAAM WONEN IN WATERZEIL

De afwezigheid van een gasaansluiting zorgt er samen met de zuinige installaties in de woningen voor dat jij maandelijks tot honderden euro's kunt besparen op je energierekening. In deze tijden van hoge prijzen voor gas en elektriciteit is dat een groot bijkomend voordeel. Dat is echter niet het enige voordeel, lees hieronder meer over de kenmerken van een duurzame woning in Waterzeil: 

VOORDELEN

Uitstekende isolatie

Hierdoor zijn de woningen warm in de winter en koel in de zomer

Optimaal binnenklimaat

Comfortabel binnenklimaat door vloerverwarming - en koeling

Extra ruimte

Door vloerverwarming - en koeling zijn radiatoren in huis niet langer nodig

Zonnepanelen op het dak

Leveren voldoende elektriciteit voor alle energie die de woning verbruikt

Extra leencapaciteit

Dankzij het A++++ energielabel, kan je meer hypotheek krijgen

ENERGIENEUTRAAL WONEN

De woningen in Waterzeil worden niet meer aangesloten op het gasnet en hebben geen CV ketel. In plaats van gebruik te maken van gas, gebruiken de woningen een bodemwarmtepomp. De bodemwarmtepomp haalt energie uit de aarde onder de woning en zorgt daarmee voor warm water, verwarming én verkoeling. Het systeem werkt volledig op de elektriciteit die wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak van de woning. Daarnaast zijn de woningen voorzien van douche- en ventilatie WTW en triple glas. Door deze slimme installaties heb je alleen nog een energierekening voor het huishoudelijk energieverbruik zoals de wasmachine, koelkast en televisie. De zonnepanelen, warmtepomp en boiler kan je kopen of leasen. Afhankelijk van je eigen financiële mogelijkheden, bepaal jij dit zelf.

ENERGIENEUTRAAL WONEN

DUURZAAM WONEN, RUIMERE LEENNORMEN

Duurzaam wonen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee! Sinds 2024 zijn de leennormen verruimd voor duurzame woningen. Hoe energiezuiniger de woning is, hoe meer (extra) leenruimte je kunt verwachten. De woningen in Waterzeil fase 2 hebben een (voorlopig) energielabel A++++ met 10 jaar prestatiegarantie en zijn daarmee energieneutraal. Hierdoor kan je maximaal € 50.000 extra lenen!