HYPOTHEEKADVIES

Het kopen van een woning is een spannende gebeurtenis en er komt veel bij kijken. De aankoop brengt niet alleen veel vragen over de woning zelf met zich mee, maar ook op financieel gebied. Bij Dura Vermeer laten we je er niet alleen voor staan, je krijgt je eigen team om je heen. De financiële coaches van NEXTHome, hypotheekpartner van Dura Vermeer, helpen je graag met de financiering, het inrichten van je hypotheek én de verkoop van je huidige woning.

Orienteer je en krijg voorrang!

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek met hypotheekpartner NEXTHome maak je kennis met één van de financiële coaches van NEXTHome. Het eerste contact met een financiële coach is altijd een (digitaal) oriëntatiegesprek. Hierin maak je kennis met elkaar en verken je samen uitgebreid de financiële mogelijkheden. Gespreksonderwerpen zijn onder andere de rentestrategie voor je nieuwe hypotheek, het meenemen van je bestaande hypotheekrente en het bespreken van de maandlasten. 

Plan een oriëntatiegesprek en krijg voorrang bij de toewijzing
Vanaf 14 maart kun je kosteloos en vrijblijvend een oriëntatiegesprek aangaan met NEXTHome. In zo’n oriëntatiegesprek wordt bekeken of een hypotheek voor jou haalbaar (qua hoogte) en betaalbaar (dat bepaal je zelf aan de hand van de maandlast) is. Bij een positieve uitslag krijg je voorrang bij de toewijzing, maar ook na de toewijzing kun je bij ons terecht. 

Je hypotheek laten verzorgen door NEXTHome
Indien je dit wenst kan NEXTHome jouw hypotheek volledig voor je verzorgen. Een nieuwbouwhypotheek is namelijk een aparte tak van sport. De financiële coaches van NEXTHome hebben ruime ervaring in het verzorgen van nieuwbouwhypotheken en zijn volledig toegewijd aan het project WijCK. 

DE VOORDELEN VAN NEXTHOME:

 • Korte lijnen met Dura Vermeer
 • Oplossingen voor dubbele lasten tijdens de bouw
 • Extra’s en upgrades volledig mee te financieren
 • Vergelijk van diverse duurzaamheidshypotheken
 • Advies- en bemiddelingskosten slechts € 1.375,-

Binnen handbereik: jouw ideale gezinswoning

Koop een woning waarin je kunt groeien en bloeien

Sluit je een hypotheek af? Dan ga je voor lange tijd een verbintenis aan met een hypotheekbank. Indien je persoonlijke situatie verandert, kan het echter voorkomen dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen en gedwongen bent je huis te verkopen. Indien de opbrengst van je huis minder oplevert dan je hypotheek, blijft er een restschuld over. Voor dit soort situaties bestaat de Nationale Hypotheek Garantie. Wanneer je een hypotheek afsluit met NHG-garantie, staat Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant voor de terugbetaling van je hypotheeklasten. Deze zekerheid waarderen hypotheekverstrekkers vaak met een lagere hypotheekrente voor jou als koper. En dat is niet alles: de gemeente heeft een starterslening* beschikbaar gesteld van maximaal € 30.000 per woning. 

Een hogere leencapaciteit in 2024:

 • Met NHG heb je recht op een lagere hypotheekrente en dan kun je meer lenen;
 • Doordat de woning in fase 2 energieneutraal is mét een prestatiegarantie van 10 jaar, kun je vanaf heden maximaal € 50.000,- meer lenen;
 • Met NHG kun je in aanmerking komen voor de starterslening van de Gemeente Nissewaard van maximaal € 30.000,-.

Lagere maandlasten:

 • Een hypotheek met NHG geeft je een lagere maandlast door een lagere hypotheekrente;
 • Over een starterslening betaal je géén rente en aflossing totdat je inkomen toereikend is;
 • Bij een energieneutrale woning bespaar je fors op je energierekening. 

Een rekenvoorbeeld

We geven je graag een rekenvoorbeeld voor één van onze woningen (€ 428.500,-) met afkoop van Klimaatgarant-systeem (€ 17.400,-) en een Starterslening** van de Gemeente Nissewaard (€ 30.000,-):

Benodigd bruto jaarinkomen:

€ 77.500,-* (ca. € 2.990 bruto per persoon per maand)

Maandlast hypotheek (€ 415.900,-): € 1.408,- netto.*

* op basis van rentetarieven en voorwaarden d.d. 15-03-2024. Berekend exclusief inbreng van eigen vermogen of overwaarde. Uiteraard verbeteren beide uitslagen nog als je eigen geld inbrengt.
** een Starterslening krijg je als je op dit moment onvoldoende verdient om je nieuwe woning in Waterzeil volledig op eigen kracht te kunnen kopen. Verdien je daar wél genoeg voor dan kom je dus niet in aanmerking voor een Starterslening. Dit rekenvoorbeeld gaat uit van een volledige Starterslening.

Afspraak maken?

Voor een afspraak met de financiële coaches van NEXTHome ben je altijd welkom op het kantoor in Oud-Beijerland, maar uiteraard behoort een bel- of digitale afspraak ook tot de mogelijkheden. Oriëntatiegesprekken of adviesgesprekken met NEXTHome zijn kosteloos en vrijblijvend. Bel/mail ons gerust. Wij helpen je graag. Download hieronder het intakeformulier en stuur het vóór 12 april naar ons op.

NextHome

NextHome

Financiële coaches

Intakeformulier NEXTHome

file icon
Intakeformulier NEXTHome Waterzeil Fase 2
Download