MEEST GESTELDE VRAGEN

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Waterzeil.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via jouw account en de website. Gedurende het proces komt er namelijk steeds meer informatie beschikbaar. Daarnaast kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe informatie.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Waterzeil, is het verstandig om een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

 - Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
 - Inschrijven op een woning.

Waar ligt Waterzeil?

Waterzeil vormt het sluitstuk van De Haven Spijkenisse, onderdeel van de grote gezinswijk De Elementen. Het bevindt zich op loopafstand van het centrum van Spijkenisse, met de Oude Maas om de hoek. 

Zijn de appartementen voor de verhuur of de koop?

In Waterzeil komen 79 nieuwe koopwoningen.

Het gaat om een mix van 53 grondgebonden eengezinswoningen en 26 luxe appartementen, die samen een woonhof vormen.

Wat voor type woningen komen er?

Het woningaanbod in Waterzeil bestaat uit herenhuizen, stadswoningen, eengezinswoningen, appartementen en penthouses. Alle woningen worden opgeleverd inclusief keuken, badkamer en toilet naar keuze. Ook beschikt iedere woning over een eigen parkeerplaats met mogelijkheid tot laadpaal. Meer weten over de woningtypes van Waterzeil en de bijbehorende verkooptekeningen en plattegronden? Bekijk dan onze algemene-downloadpagina, downloadpagina Type A, downloadpagina Type B, downloadpagina Type C, appartementen en penthouses.

Kan ik mijzelf inschrijven op een woning?

Waterzeil fase 1 is nu in verkoop! Het is mogelijk om je in te schrijven op een woning naar keuze via je persoonlijke account. Bij de aankoop van een woning in Waterzeil dien je in het bezit te zijn van het certificaat 'Financiële Haalbaarheid'. Deze kun je verkrijgen door een oriëntatiegesprek in te plannen met de financiële coaches van NEXTHome. Dit gesprek kun je kosteloos en vrijblijvend inplannen.

Wanneer start de verkoop?

De officiële Start Verkoop van Waterzeil fase 1 is gestart op 18 april 2023. Het is nu mogelijk om je in te schrijven op jouw favoriete woning!

Wanneer start de bouw?

De verkoop is in volle gang. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar. 

Waar vind ik een overzicht van de koopsommen?

Een overzicht van de koopsommen van het woningaanbod fase 1 vind je op de downloadpagina op de website, onder het kopje 'algemeen'. Klik hier om deze pagina te openen. Ook de brochure en het aankoopproces van Waterzeil staan op deze pagina. 

Wat is mijn huidige woning waard?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de waarde van je huidige woning, omdat deze waarde een rol kan spelen in de aankoopbeslissing. Met de markt die recent wat veranderd is, is dit misschien nog het ontbrekende puzzelstukje om een stap verder te gaan in je oriëntatie tot de aankoop van een woning in Waterzeil.

Het is mogelijk om een van de makelaars bij je langs te laten komen voor een waarde-indicatie. Dit kost je alleen wat tijd en dan weet je binnen een paar dagen met welk bedrag aan overwaarde je wellicht kunt gaan rekenen. Voor deze waarde-indicatie worden geen kosten in rekening gebracht. Indien je hier belangstelling voor hebt, neem dan contact op met een van de makelaars zodat wij hiervoor een afspraak in kunnen plannen.

Wanneer is de oplevering?

Als alles voorspoedig verloopt worden woningen in het voorjaar van 2025 opgeleverd. Als koper word je hierover periodiek geïnformeerd. 

Hoe ziet de omgeving eruit?

Met de Oude Maas om de hoek en een jachthaven voor de deur is Waterzeil een unieke plek om te wonen in Spijkenisse. De sfeer is rustig en gemoedelijk, tegelijkertijd valt er altijd iets te zien en beleven. Plezierboten varen voorbij, mensen flaneren langs de waterkant, kinderen gooien een hengeltje uit. Langs de oevers van de Maas kun je prachtige wandelingen maken en de polder leent zich voor lange fietstochten.

Daarnaast is de ligging ook dicht tegen het gezellige centrum van Spijkenisse aan, met de belangrijkste winkels op loopafstand.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

De woningen voldoen aan de BENG eisen (Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw). Dat betekent dat de woningen bijna zelfvoorzienend zijn qua energieopwekking. Bijvoorbeeld om het gebouw te verwarmen en te koelen, maar ook voor het verwarmen van het eigen tapwater. Alle woningen hebben geen gasaansluiting meer.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting in Waterzeil aanwezig. 

Waar kunnen toekomstige bewoners parkeren?

Bewoners van de woningen in Waterzeil kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen in het binnengebied. Daarnaast zijn er nog parkeerplaatsen aanwezig in het openbaar gebied.