MEEST GESTELDE VRAGEN

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Waterzeil, is het verstandig om een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

- Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
- Je kunt je favoriete woningen opslaan wanneer de interactieve kaart live staat;
- Inschrijven op een woning en je voorkeuren tijdens de inschrijfperiode zelf wijzigen. 

Waar ligt Waterzeil?

Waterzeil vormt het sluitstuk van De Haven Spijkenisse, onderdeel van de grote gezinswijk De Elementen. Het bevindt zich op loopafstand van het centrum van Spijkenisse, met de Oude Maas om de hoek. 

Komen er ook huurappartementen?

Nee, in Waterzeil komen 79 nieuwe koopwoningen. Het gaat om een mix van 53 grondgebonden eengezinswoningen en 26 luxe appartementen, die samen een woonhof vormen.

Wat voor type woningen komen er?

Het woningaanbod in fase 1 in Waterzeil bestaat uit herenhuizen, stadswoningen, eengezinswoningen, appartementen en penthouses. Alle woningen worden opgeleverd inclusief keuken, badkamer en toilet naar keuze. Ook beschikt iedere woning over een eigen parkeerplaats met mogelijkheid tot laadpaal. 

Fase 2 bestaat uit 29 betaalbare- en energiezuinige eengezinswoningen met een woonoppervlakte tussen de 117 m² en 135 m². Prijzen vanaf ongeveer € 423.500 v.o.n. inclusief keuken, badkamer en eigen parkeerplaats. De verkoop is gestart en alle woningen zijn inmiddels toegewezen. 

Wanneer start de verkoop?

Waterzeil fase 1 is in 2023 in verkoop gegaan. De bouw is in volle gang en er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Schrijf je in op een woning via de accountomgeving of neem contact op met TW3 Makelaardij via 010 300 7117.

De verkoop van fase 2 is gestart in april 2024 en alle woningen zijn inmiddels toegewezen. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Wanneer start de bouw?

De bouw van de woningen in fase 1 is in volle gang. Er zijn nog enkele woningen te koop. Als alles voorspoedig verloopt start naar verwachting de bouw van fase 2 in het derde kwartaal van dit jaar. 

Waar vind ik een overzicht van de koopsommen?

Een overzicht van de koopsommen van het woningaanbod vind je op de website op de downloadpagina van desbetreffende fase. Ook de brochure, het aankoopproces en verkoopstukken van Waterzeil staan op deze pagina's. 

Wat is mijn huidige woning waard?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de waarde van je huidige woning, omdat deze waarde een rol kan spelen in de aankoopbeslissing. Met de markt die recent wat veranderd is, is dit misschien nog het ontbrekende puzzelstukje om een stap verder te gaan in je oriëntatie tot de aankoop van een woning in Waterzeil.

Het is mogelijk om een van de makelaars bij je langs te laten komen voor een waarde-indicatie. Dit kost je alleen wat tijd en dan weet je binnen een paar dagen met welk bedrag aan overwaarde je wellicht kunt gaan rekenen. Voor deze waarde-indicatie worden geen kosten in rekening gebracht. Indien je hier belangstelling voor hebt, neem dan contact op met een van de makelaars zodat wij hiervoor een afspraak in kunnen plannen.

Wanneer is de oplevering?

Als alles voorspoedig verloopt worden de woningen van fase 1 in het voorjaar van 2025 opgeleverd. Kopers worden gedurende de bouw geïnformeerd over de voortgang. 

De oplevering van de woningen in fase 2 staat gepland voor Q2/Q3- 2025. Dit is een prognose. Zodra de bouw is gestart kan hier meer duidelijkheid over worden gegeven. 

Hoe ziet de omgeving eruit?

Met de Oude Maas om de hoek en een jachthaven voor de deur is Waterzeil een unieke plek om te wonen in Spijkenisse. De sfeer is rustig en gemoedelijk, tegelijkertijd valt er altijd iets te zien en beleven. Plezierboten varen voorbij, mensen flaneren langs de waterkant, kinderen gooien een hengeltje uit. Langs de oevers van de Maas kun je prachtige wandelingen maken en de polder leent zich voor lange fietstochten.

Daarnaast is de ligging ook dicht tegen het gezellige centrum van Spijkenisse aan, met de belangrijkste winkels op loopafstand.

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

De woningen voldoen aan de BENG eisen (Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw). Dat betekent dat de woningen bijna zelfvoorzienend zijn qua energieopwekking. Bijvoorbeeld om het gebouw te verwarmen en te koelen, maar ook voor het verwarmen van het eigen tapwater. Alle woningen hebben geen gasaansluiting meer.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Waterzeil is 100% gasvrij en daarmee op de toekomst voorbereid. Meer weten over duurzaam wonen in Warterzeil? 

Waar kunnen toekomstige bewoners parkeren?

Bewoners van de woningen in Waterzeil kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen in het binnengebied. Daarnaast zijn er nog parkeerplaatsen aanwezig in het openbaar gebied.