Hoe koop ik een woning?

Ben je benieuwd hoe je kans maakt op een woning? We leggen je hieronder graag uit welke stappen je moet volgen!

1. Meld je aan

Zodra de website live is, kun je een account aanmaken. Dit doe je onder de knop 'aanmelden' in het menu van deze website. Lees de toewijzingscriteria verderop in het verkoopproces onder het kopje 'Toewijzing'.

Aan de hand van de fase waarin het project zich op dat moment bevindt, kun je actie ondernemen in je eigen account. In de planning staat exact welke acties je moet uitvoeren. In de huidige fase is het mogelijk om je woningvoorkeur door te geven in je account. Let op: dit is niet je officiële inschrijving.

Voor vragen over de woning, het opleverniveau, de oppervlakten van de woning en buitenruimten kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met de verkoopcoördinator. Voor vragen over de duurzaamheidshypotheek of het financieren van een nieuwbouwwoning kun je terecht bij NEXTHome. Omdat er nog geen prijzen bekend zijn, kan er nog geen financieel advies worden gegeven.

2. Oriëntatiegesprek NEXTHome

Het woningaanbod met de V.O.N. is bekend. Je kunt in je account aangeven welke woningen jouw voorkeur hebben door middel van het selecteren van een hartje. Daarnaast kan je vanaf nu een oriëntatiegesprek met NEXTHome aanvragen. Met dit gesprek krijg je voorrang op kandidaten die geen oriëntatiegesprek hebben gehad.

In dit oriëntatiegesprek met NEXTHome gaan de financiële coaches met jou in gesprek om te bespreken of een woning in Waterzeil voor jou haalbaar en betaalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken en kun je je vragen stellen over de duurzaamheidshypotheek. Als blijkt dat de woning haalbaar en betaalbaar is, maak je kans op de woning van jouw voorkeur.

Disclaimer: Dura Vermeer ziet zelf geen financiële gegevens van (potentiële) kopers in. Wij krijgen alleen te horen of jouw woningvoorkeur haalbaar en betaalbaar is.

3. Inschrijven pre-sale

Om in aanmerking te komen voor een woning, moet je het inschrijfformulier invullen. Dit kan vanaf het moment dat deze open staat tot het moment van sluiting. Let goed op de volgende stappen:

Het inschrijfformulier in je accountomgeving gaat open. Zorg ervoor dat je het inschrijfformulier volledig hebt ingevuld op het moment dat de inschrijfperiode sluit. Geef op het inschrijfformulier duidelijk aan welke bouwnummers jouw voorkeur hebben en breng daar een duidelijke prioritering in aan. Je mag hierbij een 1ste tot en met een 10de voorkeur aangeven. Denk goed na over deze volgorde want die is later niet te veranderen, omdat we gebonden zijn aan de toewijzingscriteria. Je kan ook aangeven dat je in aanmerking wilt komen voor beschikbare woningen van het zelfde type als jouw voorkeurswoningen niet meer beschikbaar zijn.

Zorg ervoor dat je jouw inschrijving voor de sluitingsdatum afrondt door het formulier digitaal te ondertekenen en op de knop 'inschrijven' te drukken. Als je deze stap overslaat, wordt je inschrijving niet meegenomen.

4. Toewijzing

De woningen worden al eerste toegewezen aan kandidaten die in het bezit zijn van het certificaat "Financiële haalbaarheid' van NEXTHome. De toewijzing vindt plaats aan de hand van een geautomatiseerd systeem. Een bouwnummer waarvoor slechts één belangstellende een eerste voorkeur heeft aangegeven, wordt direct toegewezen. Voor een bouwnummer waarvoor meerdere belangstellenden met een eerste voorkeur zijn, wijst het systeem de woning toe op basis van willekeur. Belangstellenden die een bouwnummer als tweede voorkeur hebben opgegeven, komen pas in aanmerking voor dit bouwnummer indien zich geen belangstellenden hebben ingeschreven met dit bouwnummer als eerste voorkeur.

5. Thuis de showroom

Na de aankoop maak je van het huis jouw thuis. Kies je droomkeuken, badkamer en toilet én optioneel wand- en vloerafwerking bij THUIS de showroom van Dura Vermeer.

6. Start bouw

De keuzes zijn gemaakt, de grond is geleverd en het werk is voorbereid: de bouw kan beginnen! In deze periode houden we je uiteraard op de hoogte van de bouw en kun je langskomen op de geplande kijkmiddagen.

7. Oplevering

De bouw komt op z'n eind: de woningen worden opgeleverd. Wij wensen je veel geluk in jouw droomwoning!