Toekomstproef wonen

Een nieuwbouwwoning kopen is altijd al in trek. Alles is immers nieuw én naar jouw persoonlijke smaak. Sinds de gas- en elektraprijzen door het dak gaan, is nieuwbouw kopen echter nog aantrekkelijker. Simpelweg omdat je honderden euro’s per maand kunt besparen. In dit artikel zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Duurzaam

ENERGIEZUINIG EN GASLOOS
Nieuwbouwwoningen zijn door de nieuwste technieken en uitstekende isolatie allemaal minstens BENG, maar in Waterzeil zelfs energieneutraal. Dit betekent dat al het gebouwgebonden verbruik, denk hierbij aan het verwarmen van de woning, is voorzien door de warmtepomp en zonnepanelen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten voor elektraverbruik, waardoor je ook een minder hoge energierekening ontvangt. Daarbij koop je een gasloos huis. Hierdoor hoef je in de toekomst (vanaf 2030) geen kostbare aanpassingen te doen. Als iedereen in 2050 gasloos dient te wonen, loop jij al op de zaken vooruit.

OVERBIEDEN IS NIET NODIG
De krapte op de woningmarkt blijft. Wanneer je een huis zoekt binnen de bestaande bouw moet je vaak overbieden. Bij een nieuwbouwwoning daarentegen blijft de prijs vast en heeft iedereen een gelijke kans om de woning toegewezen te krijgen.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST
Alle nieuwbouwwoningen worden gebouwd met zoveel mogelijk duurzame materialen. De techniek in de woningen is ook van nu. Een groot voordeel, want dat betekent dat je klaar bent voor de toekomst. Over onderhoud hoef je je de komende jaren ook geen zorgen te maken. Hierdoor houd je geld en tijd over om leuke dingen te doen of om in de afwerking van je huis en tuin te stoppen.

HUREN OF NIEUWBOUW KOPEN
Tot slot nog het voordeel van nieuwbouw kopen versus huren. Als je een nieuwbouwwoning koopt, heb je ruim een jaar om je emotioneel en financieel voor te bereiden. Daarnaast komen alle investeringen die je doet in het huis naar je toe omdat je waarde toevoegt aan je huis. Bij huren bouw je daarentegen geen kapitaal op. Cijfers uit het verleden laten zien dat op termijn een nieuwbouwwoning altijd in waarde stijgt. Je droomhuis als duurzame investering, hoe mooi is dat?