MEEST GESTELDE VRAGEN

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Waterzeil.

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via deze website. Gedurende het proces komt er steeds meer informatie beschikbaar. Dit delen wij op de website. Daarnaast kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe informatie.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Waterzeil, is het verstandig om een persoonlijk account aan te maken. De voordelen van het hebben van een persoonlijk account zijn onder andere:

 - Automatisch als eerste op de hoogte worden gebracht van updates en laatste ontwikkelingen;
 - Inschrijven op een woning.

Waar ligt Waterzeil?

Op de laatste vrije plot in De Haven Spijkenisse komen circa 80 koopwoningen, met de Oude Maas om de hoek.

Zijn de appartementen voor de verhuur of de koop?

In Waterzeil komen circa 80 nieuwe koopwoningen. Het gaat om een mix van grondgebonden eengezinswoningen en luxe appartementen, die samen een woonhof vormen.

Wat voor type woningen komen er?

Het gaat om een mix van grondgebonden eengezinswoningen en luxe appartementen, die samen een woonhof vormen. De grondgebonden woningen zijn ideaal voor gezinnen: ruim, met meerdere slaapkamers en een privé achtertuin. Wil je liever gelijkvloers wonen? Dan bieden de appartementen alles wat je wilt: comfort en rust in een levendige omgeving. Alle woningen worden opgeleverd met een luxe keuken, badkamer en toilet naar keuze en bij elke woning hoort een eigen parkeerplaats. 

Kan ik mijzelf inschrijven op een woning?

In dit stadium kan er nog niet worden ingeschreven op een woning. De ontwikkelaar is nog bezig met het ontwerp van het gebouw en de plattegronden. 

Wanneer start de bouw?

Op dit moment is een concrete planning nog lastig af te geven. De prognose luidt dat de start van de bouw zal plaatsvinden in het derde kwartaal van 2023. De start van de verkoop wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2023.

Wanneer is de oplevering?

Op dit moment kunnen wij hierover geen informatie verstrekken. Wanneer de bouw is vastgesteld, kunnen wij antwoord geven op deze vraag.

Hoe ziet de omgeving eruit?

Met de Oude Maas om de hoek en een jachthaven voor de deur is Waterzeil een unieke plek om te wonen in Spijkenisse. De sfeer is rustig en gemoedelijk, tegelijkertijd valt er altijd iets te zien en beleven. Plezierboten varen voorbij, mensen flaneren langs de waterkant, kinderen gooien een hengeltje uit. Langs de oevers van de Maas kun je prachtige wandelingen maken en de polder leent zich voor lange fietstochten.

Daarnaast is de ligging ook dicht tegen het gezellige centrum van Spijkenisse aan, met de belangrijkste winkels op loopafstand. 

Hoe is duurzaamheid meegenomen in dit plan?

De woningen voldoen aan de BENG eisen (Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw). Dat betekent dat de woningen bijna zelfvoorzienend zijn qua energieopwekking. Bijvoorbeeld om het gebouw te verwarmen en te koelen, maar ook voor het verwarmen van het eigen tapwater. Alle woningen zijn daarnaast van het gas af.

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting in Waterzeil aanwezig. Binnen de woningen in Waterzeil kook je elektrisch.

Waar kunnen toekomstige bewoners parkeren?

Bewoners van de woningen in Waterzeil kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen in het binnengebied. Daarnaast zijn er nog parkeerplaatsen aanwezig in het openbaar gebied.